08 mars, 2010

Kycklingcurry

Börja med att strimla tre kycklingfiléer och en bit purjolök eller ett knippe salladslök. Stek det i en varm stekpanna en stund tills kycklingen är så gott som genomstek. Häll på en burk kokosmjölk, rivet skal från en lime, juice från en halv lime, 1 matsked kinesisk soja, en matsked röd currypasta och smula i en tärning med kycklingbuljong. Låt allt koka ihop och ju längre det kokar desto tjockare blir kokosmjölken. Under tiden det kokar ihop är det dags att göra iordning risnudlarna som ska vara till. Koka upp lättsaltat vatten och lägg sedan i nudlar. Ta av kastrullen från värmen och låt dem stå under lock i några minuter till de är lagom mjuka. Häll av vatten med hjälp av ett durkslag och skölj eventuellt nudlarna i lite vatten. Häll sedan tillbaka dem i grytan och häll i lite olja så att det inte klibbar så mycket och värm eventuellt på dem lite igen. 
Klart!

Posted by Picasa

1 kommentar:

emilia sa...

goooott, du får lägga upp lite fler rätter så folk som jag utan någon fantasi alls i köket får lite tips :D
och förretsen, snygg nya bloggen är!