11 mars, 2010

Kasslergryta med tomat och basilika

Ett snabbt och lättlagat middagsalternativ är detta recept:
Skiva 400 gram kassler och fräs tillsammans med 1 hackad lök. Ha sedan i 1 burk champinjoner eller motsvarande mängd färska skivade champinjoner. Låt allt få lite färg medan du hackar 3 tomater. Häll över 1 burk krossade tomater och ½-1 dl grädde över  kasslerfräset. Smula i 1 grönsaksbuljongstärning och 3 matskedar hackad basilika. Låt såsen puttra ihop och smaka av med peppar och eventuellt lite salt (smaka innan du saltar, kassler brukar vara ganska salt och även buljongen, så den sältan kan vara tillräcklig). Blanda till sist i de hackade tomaterna och låt de bli varma. Låter du dem koka med för länge blir de mosiga så det bästa är att blanda i dem bara en minut eller två innan du ska äta.  Perfekt ihop med pasta! Blir dessutom ganska mycket mat men det funkar bra att frysa in och är även gott att värma dagen efter. 

1 kommentar:

FURNISH.etc inredningsblogg sa...

Mums! Låter jättegott!

Svar; Vad kul att du också gillar färgsättningen vitt & orange! Det är så snyggt! Golvet på toaletten är från början en plastmatta, ljusblå med fula ränder. Så först la jag svart kontaktplast på golvet (när vi hade svart fondvägg där), men nu när jag ändrade till mer vitt så la jag vit kontaktplast, det funkar faktiskt super! Funkar nog bättre än färg kanske, pröva! Fast om man har ett stort badrum är det ju jobbigt att lägga kontaktplast. Lycka till! Och trevlig helg. Kramar Emmy