11 maj, 2010

Lasagne

Om man inte känner för att äta vanlig lasagne eller är sugen på något utan kött är "vegetarisk" lasagne ett bra alternativ.  Min är egentligen inte vegetarisk eftersom den innehåller både mjölkprodukter och buljong så "Köttfri" lasagne kanske är ett mer passande namn. I vilket fall så behöver du följande:

1 gul lök
2 burkar körsbärstomater (eller krossande tomater)
1 tsk salt och 2 krm grovmalen svartpeppar
3 msk pesto
1 tärning hönsbuljong
1 msk strösocker
400 gr fryst hackad spenat
½-1 dl grädde
1 burk lättkesella
½ tsk riven muskotnöt
2 krm salt och 1 krm grovmalen svartpeppar
400 gr färska lasagneplattor
2 dl riven ost

Sedan gör du på följande sätt:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2.Skala och hacka löken. Blanda med tomaterna, peston, socker, salt och peppar i en bunke. Smula även ner buljongen.
3. Fräs spenaten i en stekpanna och häll på grädde och låt koka in. Blanda därefter i salt, peppar och muskot. Ta av stekpannan från värmen och blanda i kesellan.
4. Täck botten av en form med ett lager lasagneplattor, varva därefter spenat, lasagneplattor, tomatröra och därefter lasagneplatt igen tills både tomat och spenat är slut. Försök så att det blir lagom att avsluta med ett lager tomatröra och häll på den rivna osten.
5. Ställ in mitt i ugnen i ca 30 minuter. Blir osten lite bränd kan du täcka lasagnen med en plåt eller folie. Servera med sallad.


Så här ser burkarna med körsbärstomater ut. Tomaterna är hela i juice och när jag använder dessa i mat mosar jag dem i stekpannan eller i detta fall, bunken. Blir mycket godare än de vanliga krossade tomaterna!

Inga kommentarer: