16 februari, 2010

soppemat

Trots att morotssoppan är god så är det inget som slår gulaschsoppa. Nu gör ju inte jag riktigt gulasch utan någon slags lätt-variant men det är inte fy skam ändå!



2 st gula lökar 
2 klyftor vitlök

2 st röda paprikor 
1/4 st rotselleri 
3 st potatisar, råa 
400 g nötfärs 
2-3 msk paprikapulver 
2 tsk mejram 
2½ tsk kummin 
3 msk tomatpuré 
1 burk krossade tomater 
1 liter vatten 
2 st kycklingbuljongtärningar

Skala och finhacka lökarna och vitlöken. Skär paprikorna, sellerin och potatisarna i tärningar.





Bryn köttfärsen tillsammans med löken, vitlöken, paprikan, sellerin och potatisen. Krydda med paprikapulver, mejram och kummin. Tillsätt tomatpurén och rör om. Häll sedan på de krossade tomaterna, vattnet och smula ner buljongtärningarna. 

Låt soppan koka i ca 20-25 minuter och smaka av med salt och peppar.

Gulasch var i princip vad jag livnärde mig på när vi var i sälen för några veckor sen. Det är ju en riktigt skidlunch dessutom!




Inga kommentarer: