2 st gula lökar
2 klyftor vitlök
2 klyftor vitlök
2 st röda paprikor
1/4 st rotselleri
3 st potatisar, råa
400 g nötfärs
2-3 msk paprikapulver
2 tsk mejram
2½ tsk kummin
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 liter vatten
2 st kycklingbuljongtärningar
Skala och finhacka lökarna och vitlöken. Skär paprikorna, sellerin och potatisarna i tärningar.
Bryn köttfärsen tillsammans med löken, vitlöken, paprikan, sellerin och potatisen. Krydda med paprikapulver, mejram och kummin. Tillsätt tomatpurén och rör om. Häll sedan på de krossade tomaterna, vattnet och smula ner buljongtärningarna.
Låt soppan koka i ca 20-25 minuter och smaka av med salt och peppar.
Gulasch var i princip vad jag livnärde mig på när vi var i sälen för några veckor sen. Det är ju en riktigt skidlunch dessutom!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar